Φαίνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές φοβούνται διάφορα σενάρια σχετικά με την ευρωβουλευτή, από το ενδεχόμενο να την απαγάγει το Κατάρ μέχρι το να επιχειρήσει η ίδια να εξαφανιστεί ή να καταστρέψει στοιχεία για το Qatar Gate.
O δικηγόρος της, Εύας Καϊλή , Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε προϊδεάσει για το αρνητικό κλίμα και μετά την επιβεβαίωσή του, δήλωσε ότι η υπεράσπιση της κ. Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της εισαγγελίας, παρά το ότι η εισαγγελία έδωσε στην κ. Καϊλή το δικαίωμα έφεσης. Κατόπν αυτών, η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας. Πάντως ο εκ των συνηγόρων της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση προφυλάκισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.
Η ανακοίνωση της εισαγγελίας των Βρυξελλών αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».
Το παιδί
Οι συνήγοροι της κ. Καϊλή είχαν ζητήσει την αποφυλάκισή της με τον περιορισμό να φορά ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Στήριξαν το αίτημά τους ανάμεσά σε άλλα και στο γεγονός ότι η μόλις 2 ετών κόρη της θα έμενε χωρίς κανέναν από τους γονείς της, αφού και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι προφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες. Ωστόσο, οι βελγικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη την συγκεκριμένη παράμετρο , αφού στην βελγική δικαιοσύνη δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Άλλωστε στις φυλακές Χάρεν υπάρχουν ειδικές υποδομές ώστε αν παραταθεί η κράτησή της, να μπορεί να μπορεί να δεί την κόρη της ίσως και να μείνει εκεί.
Το σκεπτικό
Το σκεπτικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βέλγιο, με βάση το οποίο ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ -που ερευνά το Qatar Gate- φέρεται να ζήτησε την παραμονή της στη φυλακή, είναι να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις στην έρευνα που κάνει και να μην καταστραφούν στοιχεία της έρευνας. O κ. Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο εισαγγελέας φοβήθηκε το ενδεχόμενο η κ. Καϊλή να εξαφανιστεί από τη χώρα, ενώ είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης. Μέχρι και ζήτημα “απαγωγής της κ. Καϊλή, από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στη χώρα τους,” έθεσε ο ο Βέλγος εισαγγελέας, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε στο Mega ότι “η πρόεδρος του μονομελούς δικαστηρίου δεν είχε στη διάταξή της ούτε ένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει ότι είναι ύποπτη φυγής η κ. Καϊλή, δεν έχει ένα πραγματικό περιστατικό που να εξηγεί ότι η κ. Καϊλή μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση, είναι ένα κείμενο (σ.σ. η απόφαση) χωρίς πραγματικά στοιχεία”, και υπογράμμισε ότι στην αγόρευσή του ζήτησε να αξιολογηθεί η πελάτης του με νομικά κριτήρια κι όχι με πολιτικά κριτήρια.
Πηγή: enikos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου