Υλικά (για 6-8 άτομα):
- 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 500 γραμμάρια σπανάκι
- 6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
- 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
- λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
- 600 γραμμάρια φέτα
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
- Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
- Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια.
- Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.
- Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και φέτα.
- Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω την γκούντα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου