H παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.γλ. σαφράν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου (τα φιλέτα)
- 2 χωριάτικα λουκάνικα μικρά, κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φλ. ρύζι νυχάκι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλ. αρακάς
- 6 γαρίδες καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει.
- Το μεταφέρουμε στο πιάτο με το κοτόπουλο.
- Σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό με τον κρόκο Κοζάνης.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. 2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες.
- Μετά ρίχνουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε προσεκτικά μια φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη....
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου