Υλικά:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές κυδωνάτες φέτες
- 200 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
- Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα, βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το ξύσμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνουν οι πατάτες.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου