Αν ψάχνετε μια ωραία πρόταση για το τραπέζι ή ακόμα και για μπουφέ ή πάρτι, μην ψάχνετε άλλο. Η συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες με ζαμπόν και τυρί είναι εδώ! Γίνονται πάρα πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα θα κάνει τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.
Υλικά:
Για τις Κρέπες:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 30γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 ml γάλα
- 1 βανίλια
Για τη γέμιση:
- 15 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση
- 15 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες στην μέση
- Μισό κουτί γάλα εβαπορέ
- Λίγη τριμμένη γραβιέρα
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τις Κρέπες:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό!
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά .
- Ρίχνουμε λίγο χυλό και κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο χωρίς να είναι ούτε πολύ χοντρό αλλά ούτε πολύ λεπτό. Υπολογίστε περίπου 50 ml για κάθε κρέπα
- Αφήνουμε να ψηθεί και όταν πάρει χρυσό χρώμα τουμπάρουμε την κρέπα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
- Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό βουτυρώνοντας όμως το τηγάνι πριν από κάθε κρέπα .
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
- Αν θέλουμε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στην κατάψυξη που να τις χωράει χωρίς να τσαλακώνονται και να παραμένουν στρογγυλές.
- Φροντίζουμε μεταξύ τους να βάλουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να παίρνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε!
Για την γέμιση:
- Σε ένα παραλληλόγραμμο κατά προτίμηση πυρέξ απλώνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο.
- Παίρνουμε μία κρέπα, απλώνουμε 2 κομμάτια τυρί κατά μήκος.
- Από πάνω απλώνουμε 2 κομμάτια ζαμπόν.
- Τυλίγουμε σε ρολό την κρέπα και την βάζουμε στο πυρεξ.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες.
- Όταν γεμίσει το πυρέξ, περιχύνουμε με το εβαπορέ και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να σφίξουν τα υλικά
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις κρέπες για λίγο να κρυώσουν πριν κόψουμε και σερβίρουμε!
- Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί τρώγονται και ζεστές αλλα και κρύες!
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου