Υλικά:
- 1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
- 1 κούπα κονιάκ
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα πορτοκαλί χυμό
- 2 κούπες νερό
- 200 γρ ξερά δαμάσκηνα
- 200 γρ ξερά βερίκοκα
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
- Λίγο δενδρολίβανο
- Λίγο θυμάρι
- Αλάφι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας.
- Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δύο ώρες στους 180.
- Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμασκηνά κ τα βερίκοκα και τα βρίζουμε για 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα βράζουμε αδέξια κ αριστερέ στην πιατέλα με το κρέας που χουμε κάψει σε φέτες.
- Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μετά στο ζουμί.
- Ανακατέψουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνομαι το κρύας .
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου