Υλικά:
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
- 500ml. γάλα πλήρες
- 3κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πιπέρι
- 1κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1½ κ.γ, πάπρικα γλυκιά
- 6-7 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 6-7 κλωνάρια δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο εστραγκόν μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
- 200γρ. βούτυρο
- 50ml. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- Ντομάτα
- 250γρ. γιαούρτι
- Μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ξύδι, το σκόρδο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το εστραγκόν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί τελείως.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
- Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το κρεμμύδι που κόψαμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
- Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και βάζουμε εναλλάξ κοτόπουλο με ένα φύλλο κρεμμυδιού.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κοτόπουλα και τα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το βούτυρο και ψήνουμε τα σουβλάκια μας από όλες τις πλευρές.
- Μόλις ετοιμαστούν αρχίζουμε να τα τυλίγουμε με τις πίτες και τα γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα, γιαούρτι και ότι άλλο θέλουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου