Υλικά:
- Πατάτες μεγάλες 6 τεμ
- Γαρίδες καθαρισμένες 250 γρ
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Κεφαλογραβιέρα 80 γρ τριμμένη
- Πράσο 1/2 μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
- Μπέικον 70 γρ ψιλοκομμένο
- Αλάτι- πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι
- Μαργαρίνη 20 γρ
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, βγάζουμε την ψίχα με ένα κουταλάκι και τις βάζουμε σε νερό.
- Πλένουμε τις γαρίδες ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι,πιπέρι,πάπρικα το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά τις πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό να πάρουν για λίγα λεπτά μια βράση και να μαλακώσουν.
- Σε ρηχή κατσαρόλα αφήνουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά τα κρεμμυδάκια,το πράσο,το σκόρδο και το μπέικον.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά με τα σοταρισμένα υλικά μας.
- Βάζουμε από λίγη μαργαρίνη σε κάθε πατάτα και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε.
- Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι όπου βάλαμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι απολαμβάνουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου