Υλικά:
- 500γρ κιμά
- 1 πακέτο ντομάτα
- 1 1/2 πακέτο λαζάνια
- Ρίγανη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Για τη Μπεσαμέλ:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- Μισό φλιτζάνι λάδι
- 100γρ βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγο αλάτι
- 1 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση:
- Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι. Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- Για την μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά
- Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.
- Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
- Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα, μέχρι να γέμιση το ταψί.
- Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
- Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου