Για τα Μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 150 γρ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο
- 50 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 50 ml ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- ξύσμα από ένα 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό πατάτες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί
- 100 ml νερό
- 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
Για τα μπιφτέκια:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το προσθέτουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ακι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Στο μούλτι χτυπάμε το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, 1 αυγό, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το κρασί , το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου