Υλικά (για 2-4 άτομα):
- 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
- 8-10 οζ. σολομός
- ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε με τη ψίχα ψωμιού.
- Κόψτε το σολομό σε δύο κομμάτια.
- Καλύψτε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και τον τόπο πλευρά του δέρματος κάτω από ένα φύλλο ψησίματος.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώστε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήστε για 12-15 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, ραντίστε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου