Νόστιμες ζουμερές πανσέτες με αφράτες πατάτες. Μια απλή και παραδοσιακή συνταγή για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά:- 1 κιλό πανσέτες
- 2-3 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες πιο χοντρές από αυτές για τηγάνι αλλά όχι κυδωνάτες)
- ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
- ρίγανη
- μουστάρδα
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ.Όταν σβήσει ο θερμοστάτης κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220-230 βαθμούς C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
- Βάζουμε σε μπολ τις κομμένες πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πανσέτες και τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
- Προσθέτουμε μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά. Σε ταψί απλώνουμε πατάτες και πανσέτες.
- Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν οι πανσετούλες μας όμορφο χρώμα.
- Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκοψημένο.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου