Υλικά (3-4 άτομα):
- 1 πακέτο μακαρόνια (εγώ χρησιμοποιώ νούμερο 6)
- 500 γρ. μεσσαίου μεγέθους γαρίδες (ή 700 γρ. μικρές)
- 1 κονσέρβα με αποφλοιωμένες ολόκληρες ντομάτες
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 τσίλι (καυτερό πιπεράκι)
- 1-1.5 σφηνάκι ούζο
- αλάτι πιπέρι
- λίγο λάδι
Εκτέλεση:
- Γεμίζουμε μια κατασαρόλα νερό και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και με ένα σουρωτήρι μικρό αφαιρούμε τυχόν κομματάκια από το νερό που τις βράσαμε.
- Μέσα σε αυτό το νερό θα βράσουμε τα μακαρόνια μας.
- Σε ένα τηγανάκι ή κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι (να καλύπτει καλά τον πάτο) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (που έχουμε κόψει σε κυβάκια).
- Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες (που πριν έχουμε καθαρίσει) και τις τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ούζο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα multi λιωνουμε τη ντομάτα και τη μισή κονσέρβα, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το πιπεράκι μας, από το οποιό έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια για να μην καίει τόσο.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες στη σάλτσα μας. (Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
- Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.
- Στο νερό που βράσαμε τις γαρίδες προσθέτουμε κι άλλο νερό (καθαρό), όσο (επιπλέον) χρειάζεται για να βράσουμε τα μακαρόνια.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου