Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
- 4 ντομάτες ή 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 γαρύφαλλα
- μπαχάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά.
- Μετά σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
- Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.
- Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου