- 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 4 - 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, σε μεγάλα κομμάτια
- 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο σκεύος σε 2 - 3 δόσεις, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Tις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσουμε, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.
- Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και από πάνω αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τες ενδιάμεσα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου