Εύκολο γρήγορο και οικονομικό φαγητό στο άψε σβήσε!!
Υλικά (3-4 άτομα):
- 2-3 χωριάτικα λουκάνικα (400-500γρ)
- 5-6 πατάτες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3-4 κουταλιές μουστάρδα
- Μυρωδικά-μπαχάρια της αρεσκίας σας (οι συνδυασμοί και τα γούστα είναι άπειρα) Προτιμώ ρίγανη, θυμάρι που ταιριάζουν πολύ με την μουστάρδα.
- 1/2 ποτήρι νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά κόβω τις πατάτες μου ή κυδωνάτες ή σε φέτες για να είναι ποιο λεπτές και να γίνουν ποιο γρήγορα και τις στρώνω στο ταψί μου.
- Μετά ρίχνω/πασπαλίζω τις πατάτες μου με τα μυρωδικά/μπαχάρια μου, στύβω το μισό λεμόνι μου κι αραιώνω ελαφρά τις 4 κουταλιές μουστάρδα με μια κουταλιά της σούπας νερό και το ρίχνω πάνω από τις πατάτες.
- Ανακατεύω τις πατάτες με τα χεράκια μου να πάει παντού η μουστάρδα και τα μπαχάρια μου.
- Κόβω τα λουκάνικα μου σε μεγάλα κομμάτια των 3 εκατοστών και τα ρίχνω κι αυτά στο ταψί μου και ξανά ανακατεύω.
- Ρίχνω για αρχή μισό ποτήρι νερό.
- Καλύπτω το ταψί μου με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως να ψηθούν οι πατάτες καλά.
- Αν σωθούν τα υγρά τους τότε συμπληρώνω με λίγο νερό.
- Όταν δω πως ψήθηκαν οι πατάτες βγάζω το αλουμινόχαρτο ανεβάζω στους 200 βαθμούς και αφήνω για 10-15 λεπτά έως να σωθούν τα πολλά υγρά (το ελέγχω ενδιάμεσα) και να ροδοψηθούν οι πατάτες μου.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου