Υλικά:
- 1 κ. μοσχάρι κότσι ή ελιά
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελ. σκόρδο
- 2 πατάτες
- Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε μόλις το κρέας μας αλλάξει χρώμα.
- Μαζί θα ρίξουμε και το σκόρδο, ολόκληρες τις σκελίδες, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού μας.
- Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας αρέσει και τις προσθέτουμε στο ζουμί από το κρέας.
- Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου όσο να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Τις βάζουμε στο ταψί περιμετρικά στο κρέας.
- Ρίχνουμε το ζουμί και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι εφόσον το χρειάζεται, και χυμό λεμονιού.
- Καλύπτουμε το κρέας μας με αλουμινόχαρτο ώστε να μην στεγνώσει όσο ροδίζουν οι πατάτες, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου