- Μισό πακέτο φακές ψιλές
- 10 ντοματάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές κάπαρη
- Αλμυρό τυρί (γραβιέρα ή φέτα) κομμένο σε κύβους
- Ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Ελαιόλαδο, Αλάτι, Κουρκουμά, 2 φύλλα δάφνης, Λίγο κουκουνάρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεπλύνει καλά.
- Μετά από 15 περίπου λεπτά δοκιμάζουμε ώστε να μην μας παραβράσουν.
- Σκοπός είναι να μην λιώνουν οι φακές αλλά να «κρατάνε» λίγο.
- Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό για να κρυώσουν πιο εύκολα.
- Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και έπειτα τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι (μπαλσάμικο ή ό,τι άλλο έχουμε).
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά όσο μεγάλα θέλουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φακές και την κάπαρη.
- Σε ένα βαζάκι αναμειγνύουμε ξύδι μπαλσάμικο (αν είναι σε κρεμώδη μορφή ακόμα καλύτερα) το σκόρδο πολτοποιημένο, λίγο κουρκουμά, ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλάτι.
- Χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε από πάνω το τυρί και τον μαϊντανό.
- Δεν αποκλείεται να χρειαστεί μπόλικο έξτρα ξύδι για να πάρουμε την όξινη γεύση που θέλουμε.
Καλή σας όρεξη....ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου