Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Μελιτζάνες με πιπεριές και φρέσκα μυρωδικά

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Υλικά:
  • 600 γρ. μελιτζάνες, σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  • Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες.
  • Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.
  • Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP