Υλικά:
- 600 γρ. μελιτζάνες, σε ροδέλες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
- 400 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.
- Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου