Καταπληκτική, ανεπανάληπτη, θρεπτική και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά.
Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο κομμάτια
- 100 γραμμάρια φέτα
- αλάτι
- φρέσκοτριμένο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
- 1 ντομάτα καθαρισμένη
- 2 πατάτες
- 2 φλυτζάνια τραχανάς γλυκός
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλύντε τα κομμάτια του μοσχαριού.
- Πάρτε μια χύτρα, βάλτε μέσα το μοσχάρι και νερό ίσα να το καλύψει και με ανοικτό καπάκι βάλτε στο φουλ το μάτι της κουζίνας να πάρει βράση.
- Στο μεταξύ, καθαρίστε τις 2 πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα.
- Αν θέλετε τη σούπα πιο κόκκινη απλά βάλτε και άλλη ντομάτα.
- Μην τα κόψετε, ολόκληρα θα μπουν μέσα.
- Μόλις πάρει βράση, χύστε το νερό αυτό, προσθέστε όλα τα λαχανικά και βάλτε νέο νερό.
- Τώρα το νερό να είναι μέχρι να καλύπτει σχεδόν και τα λαχανικά. Προσοχή: μην το παρακάνετε με το νερό.
- Ρίξτε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, κλείστε την χύτρα με το καπάκι και βάλτε την να βράσει τα υλικά για 30 λεπτά για να γίνουν λουκούμι.
- Στα 5 λεπτά όμως μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη φωτιά στο μισό.
- Μετά τα 30 λεπτά, είστε σχεδόν έτοιμοι.
- Βγάζετε τον ατμό από την χύτρα, ανοίγετε το καπάκι, και αφαιρείτε για λίγο το μοσχάρι.
- Ξανά βάζετε τη χύτρα πάνω στο μάτι, μέτρια φωτιά.
- Ρίχνετε μέσα τα 2 φλυτζάνια τραχανά, χυμό από μισό καλό λεμόνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε συνεχώς.
- Σε 1-2 λεπτά μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το μοσχάρι μέσα και ανακατεύετε με μια πηρούνα ώστε να διαλυθούν σιγά σιγά τα λαχανικά. Εδώ ίσως χρειάζεται ήδη να ρίξετε και 1 φλυτζάνι νερού.
- Αφήνετε να βράσει με ανοικτό καπάκι, για 10 λεπτά, αλλά ανακατεύετε συνέχεια και μόλις δείτε ότι πάει να πήξει προσθέστε από ένα φλυτζάνι νερού.
- Τέλος, ψιλοκόβετε σε κυβάκια μικρά 100 γραμμάρια φέτα και τα ρίχνετε μέσα.
- Ανακατεύετε καλά με την πηρούνα να διαλυθούν όλα μαζί.
- Οι μερακληδες μπορείτε αν θέλετε να καπακώσετε τη χύτρα για 5-10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, αρκεί να έχετε το νου σας να έχει υγρά.
- Αν δεν θέλετε να το διακυνδυνεύσετε αφήστε την ανοιχτή να βράζει τον τραχανά. Συνολικά το βράσιμο του τραχανά δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά...
- Βάλτε τη ζεστή σε ένα βαθύ πιάτο .
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου