Υλικά (για 4 άτομα):
- 100 γρ. Φακές
- 100 γρ. Μαυρομάτικα φασόλια
- 50 γρ. Ρεβύθια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- ½ πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- ½ καρότο τριμμένο
- 1 λεμόνι στυμμένο
- 50 ml. Μανιάτικο αγουρέλαιο Heri me Heri
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα μουσκεμένα ρεβίθια μαζί με το νερό που μούσκεψαν και τα βράζετε για περίπου 1-1 ½ ώρα.
- Προσθέτετε λίγο αλάτι, όταν δοκιμάζοντας τα βρείτε σχετικά μαλακά και τα βγάζετε μετά από 10 λεπτά.
- Τα σουρώνετε σε τρεχούμενο νερό.
- Βάζετε τις φακές σε κατσαρολάκι με νερό και λίγο αλάτι και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα-40’ ανάλογα με τις φακές.
- Δοκιμάζετε να είναι σχετικά μαλακές πριν τις σουρώσετε σε τρεχούμενο νερό.
- Βάζετε τα μαυρομάτικα φασόλια σε κατσαρολάκι με νερό και λίγο αλάτι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40’-50’ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Τα σουρώνετε σε τρεχούμενο νερό.
- Συνδυάζετε σε μπολ όλα τα όσπρια και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύετε καλά, διορθώνετε σε αλάτι και χτυπάτε λαδολέμονο με τη μισή ποσότητα λεμονιού.
- Δοκιμάζετε να δείτε ότι είναι στη γεύση σας, συμπληρώνετε λεμόνι (ή και κρέμα μπαλσάμικο για να βοηθήσει τις εντάσεις) και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου