Τυρόπιτα με φέτα, παραδοσιακή, με πλούσιο χωριάτικο φύλλο. Η μαστίχα Χίου την κάνει αρωματική και ακόμα πιο γευστική.
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 6 φύλλα χωριάτικα
- 2 ½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
- 600 γρ φέτα
- Πιπέρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αραιωμένη μπεσαμέλ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, τα αυγά, τη μαστίχα και τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα, αφού τα λαδώσουμε και αυτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου