Υλικά:
- 1-κιλό μοσχάρι σπάλα
- 350 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
- Το βάζουμε στο ταψί, ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το μίγμα γύρω από το κρέας.
- Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί.
- Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
- Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά.
- Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά.
- Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου