Υλικά (για 2-4 άτομα):
Για τις μπριζόλες:
- 4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
- 1 χούφτα ρίγανη
- Αλάτι
- Λεμόνι
- Κάρβουνα
Για τα φασολάκια:
- 4 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό φρέσκια φασολάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τις μπριζόλες:
- Ανάβουμε φωτιά με ξύλα.
- Περιμένουμε να πέσουν οι φλόγες και να γίνουν τα κάρβουνα (διαφορετικά: ή ανάβουμε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή ανάβουμε ηλεκτρική ψηστιέρα).
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
- Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα ψησίματος.
- Τις γυρίζουμε χωρίς να περιμένουμε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
- Συνεχίζουμε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
- Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
- Τις τοποθετούμε στην πιατέλα, στύβουμε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατίζουμε.
Για τα φασολάκια:
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες.
- Εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
- Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου για 12 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
- Τις σοτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν.
- Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε.
- Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
- Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
- Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου