Υλικά:
- τα κεφάλια από 500 γρ. γαρίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1/2 σελινόριζα
- 1 φινόκιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 συσκευασία κριθαράκι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κεφάλια γαρίδας.
- Τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ καλά ανακατεύοντας για 7-8′.
- Χοντροκόβουμε τα λαχανικά.
- Τα σοτάρουμε με τα κεφάλια γαρίδας για 5-6′ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ.
- Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′-2′.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Ντεγκλασάρουμε ανακατεύοντας τα υλικά.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το νερό τα κλωνάρια μαϊντανό και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρολα για 30′.
- Σουρώνουμε την bisque σε ψιλή σίτα.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου