Υλικά (για 6 άτομα):
- 18 μεσαίες ώριμες ντομάτες (ή και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
- λίγη ζάχαρη, πασπάλισμα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από το multi
- 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 18 κ.σ.ρύζι καρολίνα, πλυμένο σε τρεχούμενο νερό
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό (αν βάλετε και πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του καφέ. Το τοιχωμά τους πρέπει να μην είναι παχύ.
- Κρατάμε τη σάρκα από τις ντομάτες σ'ένα μπολ, αφού τις περάσουμε από το multi.
- Πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με τη ζάχαρη και τις αραδιάζουμε στο ταψί ανάποδα με το άνοιγμα προς τα επάνω.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια με 1/2 κούπα από το ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διαφανή.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σάρκα από τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
- Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες ως τη μέση με ένα κουταλάκι του καφέ. Σκεπάζουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε με τη σειρά στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι λάδι και ένα ποτήρι νερό (αν έχουμε βάλει και πιπεριές κτλ).
- Ψήνουμε στο φούρνο εως ότου μαλακώσει το ρύζι και ελαφρώς τα καπάκια από τις ντομάτες.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου