Δεν είναι απλά αρνάκι στο φούρνο! Γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του.
Υλικά:
- 1 αρνίσιο μπουτάκι
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 4-5 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κιλού κεφαλοτύρι (κομμένο σε κύβους)
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, πλένοντας πρώτα και στεγνώνοντας με χαρτί κουζίνας το αρνάκι.
- Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Με μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγουμε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το τυρί.
- Τυλίγουμε καλά το κρέας στη λαδόκολλα, σαν πακέτο και δένουμε με σχοινί.
- Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C για 2,5 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου