Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένας τέλειος μεζές για εκλεκτικούς καλοφαγάδες. Δείτε αυτήν την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε πιπεριές γεμιστές με φέτα, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά.
Υλικά:
- 2-3 κουταλιές λάδι
- 1 μικρό κρεμυδι ξερό
- 4 πιπεριές κέρατο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- ρίγανη
- μισή ντομάτα
- 1 κουτ.γλ. κέτσαπ
- 1-2 κλαδάκια μαϊντανό
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 2-3 κουτ. γραβιέρα τρμμένη
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε τις πιπεριές και τις αδειάζουμε προσεχτικά, κρατώντας τα καπάκια.
- Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμύδι.
- Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και τα μπαχαρικά με την πιπερίτσα.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και ανακατεύουμε τα τυριά και την κέτσαπ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες τα καπάκια.
- Με πινέλο λαδώνουμε εξωτερικά τις πιπεριές και το ταψάκι μας.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου