Υλικά:
- 4 φιλέτα λαβράκι ή λιθρίνι
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
- 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- χυμό 1/2 λεμονιού
- αλατοπίπερο
- 1/8 κ.γ. φύλλα αποξηραμένο εστραγκόν [προαιρετικά]
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά,κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν.
- Βράζουμε για 1-2 λεπτάκια να μαραθούν.
- Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδομένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.
- Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου