Νόστιμα και νηστίσιμα σουβλάκια πατάτας γίνεται;
ΝΑΙ: Είναι νόστιμα, υγιεινά, νηστίσιμα, οικονομικά και πάρα πολύ εύκολα.
Τα ρίχνετε στη σχάρα και τα απολαμβάνετε...
Υλικά:
- 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση:
- Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
- Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου