Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο καλύτερος είναι ο φρέσκος σολωμός, γεμάτος ωφέλιμα λιπαρά. Αυτή η συνταγή έχει έντονες γεύσεις, παρά το μέλι, και αποτελεί μια εύκολη λύση για να ψήσετε τον σολωμό στον φούρνο.
Υλικά:
- 2 φέτες σολωμός φρέσκος
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές σούπας Σάκε (γιαπωνέζικο ποτό, πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο πιπέρι καγιέν, μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε τον σολωμό να μαριναριστεί
- Αφήστε το για 30 λεπτά στο ψυγείο ή και 2 ώρες, αν μπορείτε
- Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και προσθέστε όλη τη μαρινάδα
- Ψήστε για 15-20 λεπτά και βάλτε μαϊντανό όταν σερβίρετε
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου