Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες, δηλαδή κεφτέδες χωρίς καθόλου κρέας. Σε αυτά τα κεφτεδάκια βάζουμε μόνο σπανάκι και χόρτα, και είναι απίθανος μεζές για να πιείτε το ουζάκι αλλά και για μπουφέ σε κάποια γιορτή.
Υλικά:
- 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 1 ματσάκι σέσκουλο
- Μισό ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ενάμιση φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το σέσκουλο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη σόδα, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι. Αυτοί είναι οι κεφτέδες μας!
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου