Το κοτόπουλο γίνεται εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το εβδομαδιαίο μενού. Αν σας αρέσει το κοτόπουλο, αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε ακολουθώντας τις ίδιες συνταγές, εμείς σας προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος που έχει σαφείς επιρροές από την... ανατολή, απλώς προσαρμοσμένο στα ελληνικά γούστα.
Υλικά:
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι σόγια sauce
- 3 κ.σ μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λάδι, λίγο ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι
- 1/2 πακετάκι γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη σόγια, το μέλι, το ξύδι, το σκόρδο, το λάδι, βουτάτε μέσα τα κοτόπουλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.
- Λίγο πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα βουτάμε στη γαλέτα και πασπαλίζουμε απο πάνω με το σουσάμι
- Σε ένα ταψί στρώνoυμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα μπουτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Που και που, με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπουτάκια με ελαιόλαδο.
- Το σερβίρετε με λάδι κι αν θέλετε φτιάχνετε μια σάλτσα με το περίσσευμα της μαρινάδας που θα το "δέσετε" με κορν φλάουερ ή αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου