Ενα πανεύκολο και υπέροχο πιάτο που θα σας βγάλει από αδιέξοδα της τελευταίας στιγμής: απαιτεί κυριολεκτικά 10 λεπτά για να γίνει.
Είναι ένα είδος γρήγορου σουφλέ, στο πιο εξευγενισμένο.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Είναι ένα είδος γρήγορου σουφλέ, στο πιο εξευγενισμένο.
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια fettucine
- 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Λίγο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά το πολύ, να είναι σκληρούτσικα
- Σουρώστε τα και κρατήστε ένα φλυτζάνι από το υγρό τους
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδιάστε το 1,5 φλυτζάνι τυρί, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι
- Περιχύστε το μείγμα με το φλυτζάνι από τα υγρά των fettucine
- Ρίξτε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά να ενωθούν τα υλικά
- Βάλτε τα μακαρόνια σε ταψάκι βουτυρωμένο και ρίξτε στην επιφάνεια το άλλο μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρί
- Ψήστε ώσπου να ροδίσει καλά, για 25 λεπτά
- Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου