Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Συναγερμός στην Ευρώπη για την επέλαση του κορωνοϊού – Εξαπλώνονται τα τοπικά lockdown

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom
coronavirus-paris53

Καθώς η Ευρώπη σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις νέες μολύνσεις τα  τοπικά lockdown, το κλείσιμο σχολείων και τα «λουκέτα» σε εστιατόρια και καφέ εφαρμόζονται σε όλο και περισσότερες περιοχές – Οι αρχές σε όλες τις χώρες -και στην Ελλάδα- ανησυχούν για τις επιδημιολογικές συνέπειες που θα έχουν τα φαινόμενα κόπωσης των πολιτών

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πλέον η Ευρώπη, με τα ημερήσια κρούσματα να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και να ξεπερνούν ακόμη και αυτά του περασμένου Μαρτίου. ενώ παγκοσμίως καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο 400.000 μολύνσεις. 

Συναγερμός έχει σημάνει σε Γαλλία, όπου από σήμερα εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε μεγάλες περιοχές, μεταξύ αυτών και το Παρίσι, στο Βέλγιο, όπου από τη Δευτέρα θα μπει «λουκέτο» για τέσσερις εβδομάδες σε καφέ και εστιατόρια, αλλά και στην Ιταλία, που δείχνει να επιστρέψει στους αριθμούς κρουσμάτων του περασμένου Μαΐου. Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.

Στην Ισπανία, οι αρχές της Καταλονίας διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα, προχωρώντας σε διαχωρισμό περιοχών ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown.

Στην Ολλανδία τα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο η λειτουργία σε όσα έχουν διανομή στο σπίτι, ενώ περιορισμοί υπάρχουν στις περισσότερες χώρες.
Στο Βέλγιο, τη Δανία και την Πορτογαλία υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις και τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης τις βραδινές ώρες.

Την ίδια ώρα, οι αρχές έρχονται αντιμέτωποι τόσο με την κόπωση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, που βλέπει ότι παρά τα μέτρα, οι συνθήκες επιδεινώνονται, όσο και με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Ανησυχία και στην Ελλάδα με το σημερινό δεύτερο αρνητικό ρεκόρ

Ανησυχία επικρατεί και στην Ελλάδα με τον σημερινό αριθμό να ανέρχεται στα 482 κρούσματα. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, μετά τη χθεσινή των 508 κρουσμάτων, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα 460 που ανακοινώθηκαν στις 2 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στην Κοζάνη, όπου ήδη έχει επιβληθεί lockdown, προστέθηκαν άλλα 24 κρούσματα, ενώ αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με 78 νέες μολύνσεις.


Στην Αττική, τα σημερινά 207 κρούσματα δείχνουν ότι η δύσκολη κατάσταση δεν είναι ακόμη πίσω μας, επιβεβαιώνοντας τα όσα δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης περί εύθραυστης κατάστασης. Πάντως, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της χώρας βρίσκεται μακριά από το «κόκκινο» 

Παγκόσμιος συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία και Ισπανία) κατέγραψαν τις μισές από τις νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα. Η Γαλλία αναφέρει τον υψηλότερο μέσο όρο επταημέρου, με 19.425 νέα κρούσματα την ημέρα και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία, ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και στρατολογούν φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας.
 
Μέτρα σε σειρά χωρών για την αναχαίτιση της πανδημίας

Η Ρωσία επαναφέρει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Βόρεια Ιρλανδία κλείνει τα σχολεία για δύο εβδομάδες και τα εστιατόρια για τέσσερις. Η Τσεχία στρέφεται επίσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχεδιάζει να καλέσει χιλιάδες φοιτητές της ιατρικής για να βοηθήσουν. Τα νοσοκομεία διακόπτουν τις μη επείγουσες ιατρικές διαδικασίες για να ελευθερώσουν κλίνες.

Στην Πολωνία, οι υπηρεσίες υγείας προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής αφού αυτήν την εβδομάδα καταγράφηκαν 6.526 νέα κρούσματα και 116 θάνατοι. Εντείνεται η εκπαίδευση των νοσηλευτών και υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία προσωρινών νοσοκομείων εκστρατείας.

Η Λατινική Αμερική παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή του κόσμου, όπου έχει καταγραφεί το 27% του συνόλου των κρουσμάτων. Ακολουθούν η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του Reuters. Η Ινδία αυτόν τον μήνα αναφέρει λιγότερα κρούσματα, περίπου 69.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο, οι νέες μολύνσεις και οι νοσηλείες αυξάνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.


Πηγη: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP